Simons richt zich tot PSV én Van Nistelrooij: 'Haalde het beste in mij naar boven'

Xavi Simons heeft zich tot de fans van PSV gericht en tot Ruud van Nistelrooij
19 juli 2023 om 17:34

Xavi Simons heeft een speciale videoboodschap aan de PSV-supporters gericht. De via Paris Saint-Germain naar RB Leipzig vetrokken speler heeft de Eindhovenaren zijn liefde verklaard en ook Ruud van Nistelrooij krijgt speciaal de aandacht.

"Lieve PSV-fans, ik wil jullie laten weten hoe bijzonder dit seizoen voor mij is geweest", begint Simons, zijn boodschap. "Dit jaar is zonder twijfel het jaar waarin ik het meest heb genoten van het leven als profvoetballer. Vanaf de eerste dag heb ik jullie liefde van dichtbij gevoeld. Jullie openden de deuren van jullie huis. Ik merkte gelijk dat ik deel uitmaakte van de grote PSV-familie. Ik voelde me geliefd en welkom. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik de kleedkamer heb mogen delen met spelers die een grote indruk op mij hebben achtergelaten. De prijs van topscorer van de competitie is van ons allemaal."

Na de algemene lofzang over PSV komt ook Van Nistelrooij aan bod. De oefenmeester deed er alles aan om Simons überhaupt in Eindhoven te krijgen en de twee kregen een speciale band. Het ontslag van de oefenmeester kwam destijds hard aan bij de speler. "In het bijzonder wil ik spreken over de trainer, Ruud van Nistelrooij. Door hem kwam mijn grote droom uit: spelen op een WK met Oranje. Hij haalde het beste in mij naar boven."

Simons neemt niet helemaal zonder legacy afscheid van PSV. De twintigjarige won twee prijzen in het voorbije seizoen. "Dat waren magische momenten, die zowel jullie als ik nooit zullen vergeten. Als ik dit zo zeg, raakt het mij heel erg. Ik heb me nog nooit ergens zó thuis gevoeld in korte tijd. Ik koester elk moment in dit shirt, elke glimlach die jullie mij en mijn familie hebben bezorgd. Adios, ciao", besluit hij.