Kudus wil vertrekken bij Ajax: 'Hij is daar heel duidelijk in geweest'

Kudus wil vertrekken bij Ajax: 'Hij is daar heel duidelijk in geweest'
22 juli 2023 om 18:06
Laatste update: 22 juli 2023 om 18:12

Mohammed Kudus aast op een vertrek bij Ajax. Dat bevestigt trainer Maurice Steijn tegenover het Algemeen Dagblad

Kudus staat in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea, nadat hij eerder werd gelinkt aan clubs als Arsenal en Brighton & Hove Albion. De Ghanees is vastberaden om de overstap te gaan maken, weet Steijn. 

"Mo is daar duidelijk in geweest. Dat weet de clubleiding ook", aldus Steijn na het met 3-0 verloren duel met Anderlecht. "Ik heb aangegeven dat ik hoop dat die transfer er niet komt en dat hij nog minimaal een jaar blijft. Ik heb namelijk ook het gevoel dat als gebeurt, de echte Europese top voor hem zal komen. Nu zijn het toch vooral clubs die daar net onder zitten. Die hebben ook wat minder geld dan de echte top."

Ondanks dat Kudus 'misschien wel voor het dubbele weg' kan als hij kampioen wordt met Ajax en een flink aantal doelpunten voor zijn rekening neemt, heeft Steijn het idee dat de aanvaller de stap graag wil maken. Toch blijft Kudus zich wel professioneel gedragen. "Ik merk er niks van dat hij met een transfer bezig zou zijn. Hij werkt hard op de trainingen en vandaag hebben we kunnen zien wat voor exceptionele kwaliteiten Mo heeft. Dus ik hoop dat hij blijft, want hij is op dit moment misschien wel de beste speler van Ajax. Dat zal de rest dan ook een boost geven."