Wanneer speelt AZ in de voorronde van de Conference League?

Wanneer speelt AZ in de voorronde van de Conference League?

24 juli 2023 om 15:22
Laatste update: 24 juli 2023 om 15:22

AZ eindigde het afgelopen seizoen als vierde in de Eredivisie en dus stromen de Alkmaarders in in de derde voorronde van de Conference League. De loting heeft inmiddels uitgewezen wat de mogelijke tegenstanders zijn voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. VoetbalNieuws houdt je op de hoogte!

AZ treft de winnaar van FK Sutjeska (Montenegro) - FC Santa Coloma (Andorra) in de derde voorronde. De ploeg van trainer Pascal Jansen zal komende week moeten afwachten, dan staat het tweeluik tussen Sutjeska en Santa Coloma op het programma. De Alkmaarders ontlopen met deze loting Hajduk Split, FK Zeljeznicar, Neftçi PFK, Balzan FC en FC Neman Grodno.

Vorig jaar bereikte AZ nog de halve finale van het Europese toernooi. West Ham United, de uiteindelijke winnaar, bleek over twee duels te sterk voor de Alkmaarders. Het nieuwe Europese seizoen begint op donderdag 10 augustus met de uitwedstrijd tegen FK Sutjeska of FC Santa Coloma. Een week later, op donderdag 17 augustus, staat de return in Alkmaar op het programma.