Wie is Adedire Mebude, het Manchester City-talent waar AZ op geboden heeft?

Wie is Adedire Mebude, het Manchester City-talent waar AZ op geboden heeft?
24 juli 2023 om 18:50

AZ heeft volgens Fabrizio Romano een bod uitgebracht op Adedire Mebude. De 19-jarige aanvaller staat onder contract bij Manchester City en kan rekenen op interesse van meerdere clubs. Wie is deze talentvolle jongeling precies? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Mebude werd op 28 mei 2004 geboren in Londen, maar verhuisde op jonge leeftijd al naar Schotland. Op zijn tiende belandde hij in de jeugdopleiding van Rangers FC, dat hem op zijn zestiende een contract aanbood. Het kamp van Mebude ging niet in op de aanbieding van Rangers en besloot in te gaan op de avances van grootmacht Manchester City.

Periode bij Manchester City

In 2020 kwam Mebude binnen bij The Citizens, die in hem een groot talent zagen. Een jaar na zijn komst kreeg de rappe aanvaller zijn eerste contract bij City. Op achttienjarige leeftijd kwam hij vooral uit in het O21-elftal van de Engelsen. OOk het afgelopen seizoen speelde Mebude zijn wedstrijden in dat team en daar maakte hij indruk. Met elf goals en dertien assists in 34 wedstrijden heeft hij de nodige interesse van buitenaf opgewekt.

AZ en Westerlo strijden om handtekening

AZ hoopt Mebude, die nog voor een jaar vast ligt in Manchester, deze zomer naar Alkmaar te halen. De ploeg van trainer Pascal Jansen kan nog wel wat aanvallende impulsen gebruiken en Mebude lijkt de ideale kandidaat. De 19-jarige buitenspeler staat ook in de belangstelling van het Belgische Westerlo, weet Fabrizio Romano.