Volgens Fabrizio Romano wordt de transfer van Calvin Bassey zaterdag afgerond

Romano: Ajax en Fulham ronden Bassey-transfer zaterdag af, keuring deze donderdag

27 juli 2023 om 12:45

De transfer van Calvin Bassey wordt naar verwachting komende zaterdag afgerond, meldt Fabrizio Romano. De Nigeriaanse verdediger is op het trainingskamp van Fulham gearriveerd om zijn medische keuring te doorstaan.

Eerder meldde alle toonaangevende Nederlandse media al dat Ajax en Fulham het eens zijn over de transfer van Bassey, maar nu is er ook meer inzicht in wanneer deze daadwerkelijk wordt afgerond. Dat gaat naar verwachting komende zaterdag plaatsvinden. Romano bevestigt dat het om een bedrag van 21 miljoen euro gaat.

Bassey verblijft momenteel in Florida, waar Fulham zijn trainingskamp belegd. In de loop van de dag wordt de verdediger medisch gekeurd door The Cottagers, die op 30 juli hun laatste oefenwedstrijd spelen tegen Chelsea. Of de linkspoot dan al bij de selectie zit, is nog niet bekend.

Waar Ajax blij is dat het een groot deel terugkrijgt van de investering van 23 miljoen euro die het afgelopen zomer in Bassey deed, is de speler dat allerminst met zijn vertrek. De verdediger had naar verluidt geen vertrekwens en wilde zich in de basis knokken in Amsterdam.