Simons maakte pas tijdens de voorbereiding de keuze voor Leipzig

Simons gaat in op zijn vertrek bij PSV: 'Die keuze heb ik op gevoel gemaakt'

27 juli 2023 om 16:13

Zoals bekend heeft Xavi Simons PSV ondertussen achter zich gelaten om voor een avontuur te gaan bij RB Leipzig. De middenvelder licht bij zijn presentatie zijn keuze toe om de Eindhovenaren te verlaten.

Simons geeft aan PSV erg dankbaar te zijn voor de kans die ze hem hebben gegeven. "Ik heb mezelf kunnen laten zien en de minuten kunnen maken die nodig zijn om me te ontwikkelen. Als alles goed gaat en de resultaten zijn er, dan is dat voor mij het belangrijkste", begint Simons bij zijn presentatie. "Ik was al begonnen met de voorbereiding bij PSV en toen heb ik mijn beslissing gemaakt", gaat Simons verder. "Die keuze maak ik uiteindelijk op gevoel, zoals ik dat altijd doe. Ik ben nu bij Leipzig en ik wil het team helpen om de beste te zijn. Mijzelf ontwikkelen is nu het belangrijkste, dus ook daarvoor ben ik hier."

Officieel vertrok Simons eerst naar Paris Saint-Germain om direct verhuurd te worden aan Leipzig. Zelf wil de middenvelder vooral genieten van zijn tijd in Duitsland. "Talenten kunnen zich heel goed ontwikkelen in de Bundesliga. Toen het verzoek kwam, wilde ik het met beide handen aangrijpen. Het gesprek met de trainer was hier het belangrijkste. Dat is voornamelijk de reden dat ik hier ben gekomen. Ik zal 100 procent geven, maar ik weet niet wat de toekomst zal brengen. Wat ik kan zeggen: ik zal alles geven voor de club, dan zien we wel."