'Dinamo Zagreb probeert deal met Feyenoord te rekken wegens Champions League'

'Dinamo Zagreb probeert deal met Feyenoord te rekken wegens Champions League'
30 juli 2023 om 09:11
Laatste update: 30 juli 2023 om 09:20

Feyenoord zal binnenkort Asaye Ueda presenteren als aanwinst, maar zal moeten wachten op de komst van Luka Ivanusec. Dinamo Zagreb zou de deal met de Rotterdammers langer willen stallen om Champions League-deelname af te dwingen. 

De Telegraaf meldt dat de deal tussen de twee clubs al lange tijd wordt besproken, maar dat Dinamo wacht met het akkoord. Dinamo Zagreb bevindt zich in de tweede voorronde van de Champions League en wil eerst verzekerd zijn van deelname aan het miljardenbal voordat Ivanusec vertrekt. De linksbuiten was onlangs al van grote waarde door een hattrick te maken tegen Astana in de eerste wedstrijd. 

De tweede wedstrijd in het tweeluik lijkt een formaliteit, maar Zagreb zou ook de laatste kwalificatiewedstrijden met Ivanusec willen spelen. De Kroaat stond zaterdag in de basis tegen Istra 1961 en zorgde voor de openingstreffer. Vanwege nieuwe regelingen mag een speler voor een club spelen in de kwalificatie en vervolgens het hoofdtoernooi elders afmaken. Het enige nadeel is dat Feyenoord erg lang zal moeten wachten voor duidelijkheid: de play-off ronde van de Champions League wordt pas op 29 of 30 augustus gespeeld en de transfermarkt eindigt niet veel later.