De Telegraaf: Ajax verrast en gaat in gesprek met Nick Olij

De Telegraaf: Ajax verrast en gaat in gesprek met Olij van Sparta

30 juli 2023 om 10:20
Laatste update: 30 juli 2023 om 10:58

Ajax is in gesprek met Nick Olij voor een mogelijke transfer, meldt De Telegraaf. De doelman van Sparta is een oude bekende van trainer Maurice Steijn en moet naar Amsterdam komen. 

De krant schrijft dat Steijn het afgelopen seizoen met volle tevredenheid met Olij heeft samengewerkt en de doelman graag als tweede keus ziet verschijnen in de hoofdstad. De komst van Olij zou betekenen dat Jay Gorter opnieuw op zoek mag naar een nieuwe uitdaging, waarschijnlijk op huurbasis. Olij zou rond de drie miljoen euro moeten kosten. De doelman heeft bijna driehonderd wedstrijden gespeeld in het betaald voetbal.

Steijn liet zich al eerder uit over Gorter én Rulli, die de nummer één blijft in het Amsterdamse doel. "Ik heb een heel goed gesprek met Geronimo Rulli gehad. Daar is uitgekomen dat hij het naar zijn zin heeft, maar ook wel hoopt dat er snel versterkingen komen. Ik denk dat je daar op doelt, maar hij heeft op geen enkele manier aangegeven weg te willen", liet Steijn eerder weten. 

Olij maakte in 2022 de overstap van NAC Breda naar Sparta en heeft zich het afgelopen seizoen enorm ontwikkeld. De doelman speelde een grote rol in het fraaie seizoen van de Rotterdammers, die knap zesde werden in de Eredivisie