'Onrust binnen Ajax door uitblijven van aankopen, gedrag van Mislintat vreemd'

'Onrust binnen Ajax door uitblijven van aankopen, gedrag van Mislintat vreemd'

30 juli 2023 om 20:29

Ajax-watcher Mike Verweij haalt in De Telegraaf hard uit naar technisch directeur Sven Mislintat. Volgens de journalist heerst er onrust binnen de club door het uitblijven van aankopen deze transferzomer.

"Ajax wist dat Jurriën Timber zou vertrekken. Daar waren zelfs afspraken over gemaakt. Vanaf januari had Ajax dus potentiële opvolgers in beeld kunnen hebben, waardoor er direct na Timbers transfer naar Arsenal een klap op een deal kon worden gegeven. Het is niet gebeurd", aldus Verweij. Hij vindt het opvallend dat Ajax pas laat is begonnen met het zoeken naar versterking.

Ook stoort de journalist zich aan de werkwijze van Mislintat. "Hij vertrouwt volledig op eigen relaties en data, niet op Nederlandse makelaars." Daarnaast weet Verweij dat niet alle spelers en stafleden zo enthousiast over hem zijn na zijn verblijf met de selectie in het spelershotel. "Die hebben het als vreemd ervaren dat hij tijdens het trainingskamp een week lang heeft rondgelopen in het spelershotel en met geen enkele Ajacied een gesprek heeft gevoerd", aldus De Telegraaf-journalist.