'Ajax neemt risico in transferstrijd om Sutalo, Zagreb stelt duidelijke eisen'

'Ajax neemt risico in transferstrijd om Sutalo, Zagreb stelt duidelijke eisen'

29 juli 2023 om 19:41

De komst van Josip Sutalo naar Ajax is nog allerminst onzeker. Volgens Voetbal International nemen de Amsterdammers een groot risico door Dinamo Zagreb de tijd te gunnen om haar centrale verdediger nog te gebruiken in de voorrondes van de Champions League. Eventuele kapers op de kust kunnen daarom makkelijker toeslaan.

De interesse van Ajax in de 23-jarige Sutalo is ondertussen een bekend verhaal. Na het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal hoopt technisch directeur Sven Mislintat snel een vervanger aan te stellen, maar zo voorspoedig gaat dat nog niet. Zagreb wees eerder al een openingsbod van circa 18 miljoen euro af. Desondanks zijn de onderhandelingen nog altijd in volle gang. VI meldt dat die over geld én tijd gaan.

'Dinamo heeft vroegtijdig bij Ajax neergelegd dat het Sutalo wil gebruiken in de voorronden van de Champions League', zo valt er te lezen. 'Willen de Amsterdammers Sutalo toch al eerder in huis halen? Dan gaat de transfersom omhoog.' Ajax lijkt vooralsnog geduld te hebben, wat ervoor zorgt dat andere clubs met meer doorpakkingsvermogen mogelijk kunnen toeslaan. Fiorentina en Napoli werden eerder als Ajax’ grootste concurrenten genoemd.

Maurice Steijn vertelde dat de Godenzonen veel over hebben voor nummers één op de lijst, maar dat de tijd ook dringt. 'Het moment lijkt te naderen waarop Ajax deadlines stelt aan zijn eerste doelwitten en bij het verstrijken doorschakelt naar andere targets', aldus VI.