Rashford wilde United verlaten maar bleef door Ten Hag: "De timing was perfect"

Rashford wilde United verlaten maar bleef door Ten Hag: "De timing was perfect"
31 juli 2023 om 09:48

Marcus Rashford heeft toegegeven dat hij vorige zomer serieus overwoog om Manchester United te verlaten. In The Guardian laat de Engelsman blijken dat de komst van Erik ten Hag als nieuwe manager ervoor heeft gezorgd dat hij toch is gebleven.

"Voor de trainer kwam, overwoog ik het misschien een beetje", zegt Rashford als hem gevraagd wordt of hij wilde vertrekken. Volgens de aanvaller kwam Ten Hag precies op het juiste moment naar United. "De timing was perfect", aldus de aanvaller.

Onder Ten Hag kreeg de Engelsman naar eigen zeggen meer vrijheid en stabiliteit. "Soms genoot ik niet van het voetbal. Dat was bij mij het geval. Ik genoot niet zoals ik zou moeten, zoals ik gewend was."

Mede daardoor zakte zijn vorm en overwoog hij een vertrek bij United. Maar Ten Hag wist Rashford het plezier in voetbal weer terug te geven. De aanvaller scoorde vorig seizoen maar liefst 30 keer in alle competities. 

Rashford is de Nederlandse trainer dankbaar dat hij hem nieuwe vleugels gaf. "Hij kwam op het juiste moment naar de club voor mij. Zonder Ten Hag had ik United misschien verlaten", beseft de Engelsman.