Feyenoord-target Ivanusec wegens transferperikelen op de bank bij Zagreb in CL

Luka Ivanusec zit op de bank bij Dinamo Zagreb tegen Astana in de CL
2 augustus 2023 om 16:11

Feyenoord-doelwit Luka Ivanusec ontbreekt in de wedstrijdselectie van GNK Dinamo Zagreb. De club uit Kroatië speelt de return tegen Astana FK in de voorronde van de Champions League, maar doet dat zonder zijn spelmaker.

De afwezigheid van Ivanusec heeft volgens 1908 deels te maken met de transfer naar Feyenoord. Daarnaast is het gezien de ingebouwde voorsprong geen noodzaak om de aanvaller wel op te stellen, aangezien er met vier goals verschil moet worden verloren om het tot een verlenging te laten komen.

Toch is Ivanusec een belangrijke schakel gebleken in het spel van Zagreb. De afgelopen week kwam de linksbuiten annex aanvallende middenvelder vier keer tot scoren in twee wedstrijden, waaronder drie tegen Astana. In Rotterdam ligt er naar verluidt overigens een vijfjarig contract op hem te wachten.

Waar Ivanusec dus niet speelt, geldt dat wel voor Josip Sutalo. De verdediger van Zagreb staat in de hevige belangstelling van Ajax, maar die transfer lijkt een stuk verder weg dan die van Ivanusec naar Rotterdam.