Igor Paixão heeft Danilo gevraagd om bij Feyenoord te blijven

Paixão ziet 'broer' bij Feyenoord vertrekken: 'Ik heb hem gevraagd om te blijven'

3 augustus 2023 om 09:54

Igor Paixão voelt zich steeds meer thuis bij Feyenoord, maar onlangs zag hij zijn landgenoot Danilo naar Rangers FC vertrekken. Van de twee is bekend dat ze meer dan goed samen kunnen en daardoor zou er een mogelijke leegte kunnen ontstaan bij de aanvaller, die graag had gezien dat de spits was gebleven.

Paixão kwam een jaar geleden naar Feyenoord vanuit het Braziliaanse Coritiba. Een hele reis zo naar de andere kant van de wereld, maar in Rotterdam aangekomen stond er voor hem een mooie verrassing klaar op de club. Landgenoot Danilo was al eerder naar de Kuip verkast en gedurende het seizoen bloeide er een mooie vriendschap op.

"Danilo is als een broer voor me. Ik sprak nog geen Engels toen ik hier kwam. Hij heeft me heel hartelijk verwelkomd en ook zijn familie was aardig voor me", begint Paixão in gesprek met de NOS. De vliegensvlugge vleugelspeler zag Danilo tot zijn spijt naar Schotland vertrekken. "Ik heb hem gevraagd om te blijven, maar dat moet hij natuurlijk zelf met zijn familie beslissen. Ik zal altijd voor hem juichen, ik ben dankbaar voor zijn hulp", klinkt het.

Van Danilo-gemis is deze voorbereiding nog geen sprake bij Paixão. De aanvaller maakt zowel op links- als rechtsbuiten een goede beurt en maakte afgelopen zondag nog een goede goal tegen Benfica.