Wie is Zakaria El Ouahdi

Wie is Zakaria El Ouahdi, de aanvaller op de radar van Feyenoord?

7 augustus 2023 om 11:43

Volgens berichtgevingen is Feyenoord in de markt voor aanvaller Zakaria El Ouahdi. Wie is deze aanvaller, die hoge ogen gooit in de Belgische competitie? VoetbalNieuws brengt de speler in kaart. 

Zakaria El Ouahdi werd op 31 december 2001 geboren en groeide op in Wilrijk in België. Als jongetje leerde El Ouahdi voetballen op straat, waar hij werd ontdekt door een medewerker van de Zulte Waregem-Academie. Vervolgens verhuisde El Ouahdi naar Engeland om zich daar vervolgens ook bij een jeugdacademie aan te sluiten. Op een gegeven moment keerde de voetballer terug naar België, waar hij aansloot bij Rupel Boom.

El Ouahdi kon zich nauwelijks onderscheiden bij Rupel Boom, aangezien de coronapandemie voor lange tijd een einde aan de competitie maakte. De voetballer sloot vervolgens aan bij RWD Molenbeek en maakte in augustus van 2021 zijn eerste minuten voor de club. De aanvaller tekende een contract tot 2025 en wist het afgelopen seizoen met Molenbeek naar de Jupiler Pro League te promoveren. De promovendus wist de eerste wedstrijd in de competitie te winnen tegen OH Leuven.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Feyenoord 'meer dan buitengewone interesse' in de speler en is ook PSV geïnteresseerd. De rechtsbuiten was het afgelopen seizoen belangrijk in de promotie van Molenbeek en was goed voor zeven goals en vijf assists.