AZ en FC Twente kennen mogelijke tegenstanders in laatste ronde Conference League

AZ en FC Twente kennen mogelijke tegenstanders in laatste ronde Conference League
7 augustus 2023 om 14:24
Laatste update: 7 augustus 2023 om 14:47

FC Twente en AZ weten wie mogelijk in de play-offs van de Conference League wacht. De loting van het derde toernooi werd maandagmiddag verricht en vooral Twente staat mogelijk voor een zwaar tweeluik.

FC Twente neemt het in de derde voorronde op tegen Riga, terwijl AZ donderdag tegen Santa Coloma speelt. Bij het bereiken van de play-offs kunnen Twente en AZ twee tegenstanders treffen. Twente neemt het op tegen Fenerbahçe óf NK Maribor, terwijl AZ het uit kan vechten tegen FC Arouca of SK Brann.

Voor Twente staat een mogelijk weerzien met Dusan Tadic op het menu. De Serviër verliet Ajax deze zomer om bij Fenerbahçe aan de slag te gaan en kende daarvoor een sterke periode bij Twente. AZ lijkt het beter te hebben getroffen met de loting. De play-offs van de Conference League worden nog in augustus afgerond. 

AZ kende een geplaatste status vanwege de vierde plek in de Eredivisie van het afgelopen seizoen. FC Twente won de play-offs voor Europees voetbal en sloot aan met een ongeplaatste status. Daarom nemen de Alkmaarders het op tegen een schijnbaar eenvoudigere tegenstander. AZ heeft baat bij een eventuele ontmoeting met Arouca: bij een overwinning kan de voorsprong op Portugal verder worden uitgebouwd op de coëfficiëntenranglijst.