Sneijder noemt Ajax-beslissing 'eenzijdig': 'Koers die ver weg staat van het DNA'

Sneijder heeft gereageerd op de gesprekken die hij met Ajax voerde
8 augustus 2023 om 19:44
Laatste update: 8 augustus 2023 om 21:24

Wesley Sneijder zijn kant van het verhaal gegeven over de gesprekken met Ajax die ‘on hold’ staan. De recordinternational geeft aan dat dit een eenzijdige beslissing is geweest en dat hij zich niet herkent in de koers die de Amsterdammers de komende jaren gaan varen.

Van Ajax en Sneijder was bekend dat ze met elkaar in gesprek zijn over een rol voor hem bij de club. Daar zou zelfs een plek in de technische staf voor bij moeten worden voorgesteld, maar Maurice Steijn gaf onlangs aan dat de gesprekken ‘on hold’ staan. Dat beaamt de voormalig middenvelder van onder meer Real Madrid en Internazionale, die laat doorschemeren het te betreuren.

'Beste Ajacieden. Zoals jullie weten heb ik de afgelopen maanden met Ajax gesproken over een terugkeer in de technische staf. Dit in combinatie met mijn beginnende trainersopleiding bij de KNVB en mijn brandende verlangen om iets terug te doen voor mijn club Ajax', begint Sneijder. 'Niet alleen wanneer het goed gaat, maar juist bij tegenwind. Ajax heeft nu eenzijdig de gesprekken on hold gezet…'

'Dit geeft mij geen basis voor een samenwerking en geeft zeker niet het het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde', vervolgt Sneijder, die daarna een geluid laat horen dat al vaker heeft geklonken. 'Ajax kiest waar een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgegroeid. Ik hoop dat dit leidt tot succes en ik wens ook oprecht iedereen bij Aajx het allerbeste. Uiteraard zal ik Ajax alls fan blijven volgen. Ajacied', besluit hij op Instagram.