Dit is de marktwaarde van KV Beerschot, de ploeg van trainer Dirk Kuyt

Dit is de marktwaarde van KV Beerschot, de ploeg van trainer Dirk Kuyt
Vandaag om 11:10

Dirk Kuyt heeft met KV Beerschot voor een grote verrassing gezorgd door met 2-1 van RSC Anderlecht te winnen. De ploeg van de Nederlandse trainer staat onderaan in de Belgische Jupiler Pro League en heeft een van de kleinste budgetten van de competitie. VoetbalNieuws zocht dat voor je uit.

Wat is de marktwaarde van KV Beerschot?

Beerschot heeft een totale marktwaarde van 19,38 miljoen euro, volgens Transfermarkt. Hiermee staat de club op de voorlaatste plaats in België. Alleen FCV Dender heeft een lagere waarde. Anderlecht, de tegenstander van afgelopen vrijdag, heeft een marktwaarde van 109,4 miljoen euro. Het verschil in financiële middelen tussen beide clubs is dus enorm, maar dat bleek niet uit de eindstand. Club Brugge is de meest waardevolle club van België, met een marktwaarde van 149,6 miljoen euro.

Kuyt benadrukte na de wedstrijd hoe groot de prestatie van zijn team was, gezien het financiële verschil. "Het is een fantastische prestatie om met ons budget te winnen van een ploeg als Anderlecht", zei hij na de wedstrijd tegen Sporza. Ondanks de zege blijft de situatie voor Beerschot moeilijk, maar Kuyt gelooft in zijn team en hoopt deze lijn door te trekken.