Hoeveel geld kunnen de Oranje Leeuwinnen verdienen op het WK?

Hoeveel geld kunnen de Oranje Leeuwinnen verdienen op het WK?

10 augustus 2023 om 12:49

De Oranje Leeuwinnen staan in de nacht van donderdag op vrijdag in de kwartfinales van het WK tegenover Spanje. Wanneer Nederland wint, strijken alle speelsters een behoorlijke financiële bonus op. Hoeveel is dat precies en hoeveel valt er te verdienen bij de eindzege? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Hoeveel geld kunnen de Oranje Leeuwinnen verdienen op het WK?

Wanneer Nederland vrijdagnacht om 03.00 uur in staat blijkt om titelfavoriet Spanje uit te schakelen, dan kunnen alle speelsters rekenen op een bedrag van 165.000 dollar. Dat is omgerekend zo’n 149.725 euro. Nederland staat dan namelijk in de halve finales en wordt dus minimaal vierde. Die plek is gekoppeld aan dat prijzengeld.

Door de kwartfinales te behalen, hebben alle speelsters omgerekend al 81.460 euro kunnen bijschrijven op de rekening. Alle 736 deelneemsters aan het toernooi krijgen standaard 27.200 euro. Met het bereiken van de achtste finales kwam daar 54.430 euro bij op. De KNVB als organisatie heeft tot dusver 1,98 miljoen euro verdiend en kan bij het bereiken van de halve finales 2,23 miljoen euro krijgen.

Wat verdient de winnaar van het WK vrouwenvoetbal?

Mocht Oranje uiteindelijk wereldkampioen worden, dan ligt er in totaal maar liefst 110 miljoen dollar klaar. Dat is flink meer dan het vorige WK. In 2019 werd er namelijk 30 miljoen dollar uitgekeerd. Overigens is dat nog een aanzienlijk verschil met het WK voor de mannen. In Qatar mocht winnaar Argentinië namelijk 440 miljoen dollar verdelen.