'Bayern, Tottenham én Kane akkoord: spits reist naar Duitsland af voor keuring'

'Bayern, Tottenham én Kane akkoord: spits reist naar Duitsland af voor keuring'
11 augustus 2023 om 07:54
Laatste update: 11 augustus 2023 om 08:04

Bayern München en Tottenham Hotspur zijn akkoord over de transfersom voor Harry Kane. De Engelse spits heeft zelf ook een overeenstemming bereikt met Der Rekordmeister. Dat melden onder meer The Athletic en Sky Sports.

De Duitse grootmacht betaalt naar verluidt meer dan 100 miljoen euro voor Kane. Er ligt een contract voor vier jaar klaar voor de dertigjarige spits van Tottenham. De aanvaller zou vrijdagochtend naar Zuid-Duitsland vliegen om zich medisch te laten keuren bij Bayern. De spits gaat hoogstwaarschijnlijk met rugnummer 9 spelen voor Bayern.

Het akkoord tussen Bayern en Tottenham werd eerder deze week al gemeld, maar het leek erop dat Kane twijfelde over de transfer. De voorkeur van de Engelse spits zou liggen bij een langer Premier League-verblijf. Zo kon de jacht op het doelpuntenrecord van Alan Shearer worden voortgezet. Kane staat op 213, terwijl het record op 260 staat. Toch lijkt Kane nu de overstap naar de Bundesliga te gaan maken.

Bayern maakt van Kane de duurste speler in de clubgeschiedenis. Met de komst van de aanvalsleider heeft de Duitse topclub eindelijk een opvolger voor Robert Lewandowski, die vorig jaar al naar FC Barcelona vertrok.