Harry Kane verruilt Tottenham Hotspur definitief voor Bayern München

Kane verlaat Tottenham na 12 jaar definitief: doelpuntenmachine tekent bij Bayern

12 augustus 2023 om 10:00
Laatste update: 12 augustus 2023 om 10:01

Harry Kane heeft Tottenham Hotspur na twaalf jaar verlaten. De Engelse topspits gaat voor het eerst in zijn carrière over de grens spelen en tekent een topcontract bij Bayern München. Dat maken beide clubs zojuist bekend.

Het getouwtrek om Kane is al enkele maanden aan de gang. Bayern diende meerdere keren tevergeefs een bod in op de 30-jarige aanvaller, maar uiteindelijk bezweken The Spurs afgelopen week voor een bedrag van in totaal 110 miljoen euro, waarvan 10 aan bonussen. In München ligt een contract voor vier jaar voor hem klaar.

Het ziet er naar uit dat Kane direct met rugnummer negen zal gaan spelen. Daarmee is hij de opvolger van Robert Lewandowski, die in de zomer van 2022 naar FC Barcelona vertrok. Der Rekordmeister haalde sindsdien nog geen vervanger voor hem in huis, maar met Kane gaat er weer een absolute talisman in de spits staan.

Kane gaat een jaarsalaris van om en nabij de 25 miljoen euro per jaar opstrijken, wat hem in één klap één van de best betaalde voetballers ter wereld maakt. Als hij zijn indrukwekkende doelpuntenaantal bij Tottenham en het Engels elftal doorzet, dan is hij dat meer dan waard. In 435 officiële clubwedstrijden scoorde hij immers 280 keer, wat hem topscorer aller tijden van The Spurs maakt. Diezelfde titel draagt hij bij Engeland, met 58 treffers in 84 duels.