Kogel door de kerk: PSV huurt oud-Ajacied Dest voor een jaar van FC Barcelona

PSV huurt oud-Ajacied Dest voor een jaar van FC Barcelona
21 augustus 2023 om 08:40
Laatste update: 21 augustus 2023 om 08:55

Sergino Dest mag zich officieel PSV'er noemen. De Eindhovenaren huren de Amerikaanse rechtsback van FC Barcelona en hebben in de deal een optie tot koop bedongen. Zowel de Catalanen als de Eindhovenaren hebben de deal bevestigd. 

Dest transfereerde in 2020 van Ajax naar FC Barcelona, maar wist in Spanje nooit potten te breken. Na een verhuurperiode bij AC Milan keerde de 22-jarige verdediger deze zomer terug bij Barça, maar een toekomst bij de Catalaanse club leek er niet in te zitten. PSV slaat toe en haalt de oud-Ajacied terug naar de Eredivisie. Barcelona heeft een doorverkooppercentage op laten nemen in de koopclausule van PSV.

De Eindhovenaren waren al een tijdje op zoek naar een defensieve versterking en die is nu binnen. PSV huurt Dest voor een jaar van Barcelona en heeft een optie tot koop in het contract bedongen. Dest is na Ricardo Pepi en Malik Tillman alweer de derde Amerikaan binnen de selectie van trainer Peter Bosz. Goed nieuws voor PSV is dat Dest al direct mee gaat naar Glasgow voor de wedstrijd tegen de Rangers.