Driessen sneert terug naar Mislintat: 'Hij probeert de Ajax-achterban te paaien'

Valentijn Driessen stelt dat Sven Mislintat de Ajax-achterban probeert te paaien
22 augustus 2023 om 16:30

Valentijn Driessen heeft dinsdag op zijn beurt een sneer uitgedeeld aan Sven Mislintat. De chef-voetbal van De Telegraaf stelt dat de achterban van Ajax zich laat paaien met aankopen waar je niet vrolijk van wordt.

Maandag kwam er een interview naar buiten van Mislintat met het Duitse medium Kicker. Daarin blikte de directeur voetbalzaken van Ajax kort terug op zijn eerste maanden in Nederland en kreeg één specifiek medium de wind van voren. "Ik hecht geen waarde aan een dergelijke bevooroordeelde en op de persoon gerichte berichtgeving", klonk het.

Welk medium Mislintat exact bedoeld is niet uitgesproken, maar aannemelijk is dat zijn teksten betrekking hadden op De Telegraaf. Driessen stelt de werkwijze van de Duitser nu nog eens aan de kaak. "De man weet helemaal niets van het verleden van Ajax", begint de journalist na uitspraken van Mislintat over de nieuwe aanwinst Josip Sutalo, die volgens de bestuurder 'een échte Ajax-verdediger' is.

"Zowel Mislintat als Sutalo weten dat niet. Hij probeert de Ajax-achterban te paaien en dat lukt trouwens aardig want die zien nog weinig kwaads in wat er nu allemaal gebeurt", vervolgt Driessen, die niets anders kan dan constateren dat er een sportieve verandering gaande is in Amsterdam. "De lat ligt een stuk lager dan vroeger. Het is wel een goede verdediger (Sutalo, red.), maar om nou te roepen dat het de ultieme Ajax-verdediger is…", besluit hij.

Ajax speelt donderdagavond zonder Sutalo in de play-offs van de Europa League. In Bulgarije wacht Ludogorets als tegenstander.