'Ajax en West Ham United ronden Kudus-deal in Bulgarije definitief af'

'Ajax en West Ham United ronden Kudus-deal in Bulgarije definitief af'

25 augustus 2023 om 10:04
Laatste update: 25 augustus 2023 om 13:59

West Ham United wil de transfer van Mohammed Kudus snel afronden. Directeur voetbalzaken Tim Steidten is daarom afgereisd naar Bulgarije, meldt Sky Sports. Daar speelde Kudus gisteren met Ajax tegen Ludogorets.

Volgens de Britse zender zijn momenteel de laatste gesprekken gaande tussen Steidten en Ajax om de laatste plooien glad te strijken. De verwachting is dat de deal op korte termijn helemaal rondkomt.

Als de laatste details zijn afgerond, zal Kudus meteen doorreizen naar Londen voor zijn medische keuring. De 22-jarige Ghanees zal dan een vijfjarig contract tekenen bij de Premier League-club, met een optie voor nog een seizoen. 

Hoeveel West Ham gaat betalen is nog niet duidelijk, maar eerdere berichtte The Guardian dat Ajax 52 miljoen euro verlangde. In Londen wordt Kudus ploeggenoot van oud-Ajacied Edson Álvarez. De Mexicaan maakte onlangs ook al de overstap van naar Engeland

Volgens Sky Sports zijn alle betrokken partijen voornemens om de transfer van Kudus snel af te ronden. De Ghanees lijkt daarmee zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld te hebben, zoals hij gisteravond al aangaf na de wedstrijd.