Jay Gorter is blij met het vertrouwen dat hij van Maurice Steijn krijgt bij Ajax

Ajax-uitblinker Gorter blij met vertrouwen van Steijn: 'We zijn ook eens geclasht'

24 augustus 2023 om 23:18

Jay Gorter heeft donderdagavond een lekkere avond beleeft onder de lat bij Ajax. De doelman van de Amsterdammers is blij met zijn prestaties.

Ajax nam in de eerste helft afstand van Ludogorets, maar in de tweede helft was Gorter de uitblinker. De voormalig doelman van Go Ahead Eagles was belangrijk tijdens een één-op-één moment met een aanvaller van Ludogorets.

"Voor mij was dit fijn", begon Gorter tegen RTL. "Eindelijk een lekkere pot, eentje waarin ik kon uitblinken. Dit heeft mijn zelfvertrouwen wel een boost gegeven. Tegelijkertijd weet ik dat er nog een heleboel te verbeteren is, bij mij en bij de ploeg."

"Ik weet dat het in me zit", vervolgde de doelman, die een jaar geleden nog de nodige kritiek kreeg na zijn dubieuze debuut in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. "Dat schreeuw ik niet van de daken, maar ik weet wat ik kan, wat ik ooit bij Go Ahead heb laten zien en wat ik vandaag bij Ajax heb laten zien. Nu hoop ik dit gewoon vast te kunnen houden."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd duidelijk dat Steijn en Gorter niet altijd met elkaar door één deur konden, maar breedte van die deur lijkt groter te zijn geworden. "We zijn ook een aantal keer geclasht, maar ik heb eigenlijk alleen maar vooruitgang geboekt. Ik weet wat hij van mij vindt, dan hou ik me niet bezig met een aankoop, maar alleen met mezelf. Gelukkig laat ik het nu zien, dat is best fijn", besluit hij.