Wie is Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van onder meer Steven Bergwijn?

Wie is zaakwaarnemer Nathan van Kooperen?
11 februari om 13:40
Laatste update: 11 februari om 13:45

Nathan van Kooperen werd zondagmorgen het hemd van het lijf gevraagd bij Goedemorgen Eredivisie. De zaakwaarnemer van onder meer Steven Bergwijn, Silvano Vos en Jay Gorter speelde onlangs nog een belangrijke rol bij de komst van Jordan Henderson naar Ajax. Ook vertelde hij over de plannen van Pascal Jansen en Bergwijn. Wie is Van Kooperen eigenlijk precies? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Van Kooperen is met zijn 25 jaar een van de jongste zaakwaarnemers die er rondloopt. De zoon van Fulco van Kooperen, bekend spelersmakelaar, regelt onder meer de zaken van Jay Gorter, Silvano Vos, Edson Álvarez, Jorge Sanchez en Steven Bergwijn. Met laatstgenoemde voetbalde Nathan samen in zijn jongere jaren. Deze zomer hielp Van Kooperen mee aan de deals van Álvarez en Sanchez, die afgelopen zomer nog vertrokken naar respectievelijk West Ham United en FC Porto.

Van Kooperen raakte recent in opspraak nadat hij fel uithaalde naar Ajax. De talentvolle Vos verlengde onlangs zijn contract in Amsterdam, maar lijkt nu stevigere concurrentie te krijgen dan verwacht werd. 'Ajax opleidingsclub -> koopclub', plaatste Van Kooperen op X. De zaakwaarnemer van Vos doelde daarmee op de  komst van Sivert Mannsverk, die afgelopen zomer naar de club werd gehaald.

Vlak voor de winterstop laat Van Kooperen zich nogmaals kritisch uit op het beleid van Ajax. "Na het vertrek van Marc Overmars was er van bovenaf geen goede organisatie. Van de mensen die daarna zijn binnengehaald en er nu nog zitten, ik wil hun namen niet noemen, begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken na wat ze hebben laten gebeuren. Hoe stappen zij in de auto en rijden ze naar Ajax?", aldus Van Kooperen in gesprek met Het Parool.

In januari 2023 kwam naar buiten dat de zaakwaarnemer Ajax de helpende hand heeft toegereikt om de kansen van een overeenkomst rond Al Ettifaq-middenvelder Henderson te bekijken. Van Kooperen ging met de Amsterdammers mee naar Engeland als tussenpersoon.