'Brentford pakt door: Engelsen dienen officieel bod in bij PSV voor Bakayoko'

Update: 'Brentford doet een bod op Bakayoko; PSV rekent op komst van Lozano'

31 augustus 2023 om 19:59
Laatste update: 31 augustus 2023 om 19:59

Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is Brentford dicht bij het binnenhalen van PSV-talent Johan Bakayoko. De Premier League-club heeft naar verluidt een officieel bod uitgebracht op de Belgische aanvaller.

Fabrizio Romano meldt dat Brentford met bonussen tot veertig miljoen euro over heeft voor Bakayoko. De Engelsen zouden naar verluidt al officieel een bod hebben ingediend bij PSV, waarbij ook aan een doorverkooppercentage is gedacht. Alleen de laatste details zouden nog moeten worden afgerond.

Brentford is de derde Engelse club die interesse toont in Bakayoko. Eerder toonden Burnley en Tottenham Hotspur al interesse in de Belg. Met name Burnley hoopte de aanvaller binnen te halen en deed een bod van 20 à 25 miljoen euro.

Toch lijkt Brentford het nu te gaan proberen en hoopt met een aanzienlijk hogere aanbieding PSV te overtuigen. Na het bereiken van de groepsfase van de Champions League is de financiële situatie bij de Eindhovenaren immers anders.

Mocht Bakayoko inderdaad naar Brentford vertrekken, dan zou PSV zo'n veertig miljoen euro overhouden aan de transfer. Een fors bedrag voor de talentvolle Belg, die pas sinds de zomer van 2022 bij het eerste elftal van PSV speelt.

Update: Na Fabrizio Romano bevestigt ook VI het nieuws over het bod van Brentford. Het medium laat blijken dat er nog geen sprake is van een akkoord, maar dat PSV al wel rekening hield met een vertrek. De Eindhovenaren verwachten namelijk Hirving Lozano voor de transferdeadline nog binnen te halen. Naast VI bevestigt ook Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad het nieuws.

EXCLUSIVE: Brentford closing in on deal to sign top talent Johan Bakayoko from PSV Eindhoven! 🚨🔴🐝 #BrentfordFC

Understand official bid submitted today for total package up to €40m add-ons included plus sell-on clause for PSV.

Final details to be clarified before here we go. pic.twitter.com/Hj3RI3aMin

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 31, 2023