'Spits Sporting Portugal maakt vandaag nog de overstap naar Stuttgart: 'done deal'

30 januari 2022 om 09:48

Tiago Tomás gaat zondag nog de overstap maken naar VfB Stuttgart. De negentienjarige aanvaller komt over van Sporting Portugal. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Tomás won zaterdagavond nog de Portugese beker met Sporting Portugal en zet nu zijn zinnen op een vertrek naar de Bundesliga. Het ziet er naar uit dat de tiener eerst achttien maanden wordt gehuurd door de Duitsers, met een optie tot koop van vijftien miljoen euro. Momenteel staat Stuttgart voorlaatste in de Bundesliga

Tomás is een kind van de club en speelt al sinds zijn twaalfde bij Sporting. Dit seizoen maakte de aanvaller nog geen minuten in de Portugese competitie, maar wist hij in het gewonnen bekertoernooi twee keer te scoren in twee wedstrijden. Inmiddels heeft Tomás ook zes wedstrijden gespeeld voor het O21-elftal van Portugal, waarin hij één keer het doel trof. 

Zaterdagavond won Tomás met Sporting Portugal nog de Taça da Liga van Benfica. Het tweede bekertoernooi van Portugal kan worden vergeleken met de League Cup uit Engeland.