'Man van 23,5 miljoen euro' Sutalo voelt geen druk: 'Geef altijd honderd procent'

Josip Sutalo kost 23,5 miljoen euro voor Ajax, maar voelt geen extra druk
2 september 2023 om 08:34

Josip Sutalo kan zich na lange onderhandelingen tussen Ajax en Dinamo Zagreb eindelijk aan richten op zijn ontwikkeling als centrumverdediger. De Amsterdammers haalden hem voor 23,5 miljoen euro op in Kroatië, maar die druk doet hem niet zoveel. De 23-jarige mandekker heeft zijn doelen op een rijtje en wil succes boeken onder trainer Maurice Steijn.

"Ajax is een topclub met een prachtige historie en dus een mooie volgende stap in mijn carrière", zo vertelt Sutalo in gesprek met De Telegraaf. Hij tekende een contract tot medio 2028 in Amsterdam, ondanks dat er wat vertraging was tussen de clubs. Arsenal en Napoli hadden ook interesse in hem, maar daar hapte hij niet op. "Omdat Ajax het meest doortastend was van allemaal. Arsenal en Napoli toonden wel interesse, maar kwamen niet met een concreet voorstel. Ajax wel, dus was mijn keuze wat dat betreft snel gemaakt."

Sutalo had er ondanks de tijdsnood altijd vertrouwen in dat de deal doorgang zou gaan vinden en vertelt geen extra druk te voelen, ook niet nu hij wordt beschouwd als 'de man van 23,5 miljoen euro'. "Ik geef altijd honderd procent en heb tot dusver nooit last van druk gehad. Ook bij Ajax mag ik datgene doen waar ik goed in ben: voetballen." Hij omschrijft zichzelf als meer dan een verdediger. "Maar ik vind het moeilijk om erover te praten, omdat ik dat liever aan anderen overlaat. Ik ben natuurlijk een rechter centrale verdediger, maar probeer daarnaast rustig aan de bal te zijn en in mijn passing de oplossing vooruit te zoeken. Dat heb ik bij Dinamo Zagreb ontwikkeld."

Sutalo, naar eigen zeggen rustig en bescheiden, heeft zijn doelen op een rijtje. "Mijn eerste doel is een vaste basisspeler van Ajax te worden. En het volgende doel spreekt wel voor zich: kampioen worden met Ajax en de Champions League ingaan. Als je bij zo’n mooie club tekent, hoop je persoonlijk, maar vooral als team succesvol te zijn."