Oranje zeker van deelname aan EK: zo ziet poule B er momenteel uit

Dit is hoe het Nederlands elftal er nu voor staat
18 november 2023 om 23:30
Laatste update: 18 november 2023 om 20:04

Het Nederlands Elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het EK 2024 in Duitsland. Lang zag het er wat benauwd uit voor Oranje, maar de lach is op het gezicht van de leeuw verschenen. Hoe ziet de stand in de poule er precies uit? VoetbalNieuws zet alles voor je op een rijtje!

Het Nederlands elftal begon de kwalificatiereeks in poule B met een pijnlijk verlies tegen Frankrijk. Les Bleus waren aanzienlijk beter en gaven Oranje klop. De Fransen stapten met een 4-0 overwinning van het veld. Enkele dagen na het verlies in Parijs won Nederland weliswaar van Gibraltar, maar overtuigen deed het niet. Een magere 3-0 was de eindstand en vertrouwen werd er niet getankt.

In de volgende interlandperiode stonden de duels tegen Griekenland en Ierland op het programma. In de thuiswedstrijd werden de Grieken met 3-0 verslagen en ook in Ierland zegevierde het Nederlands elftal. Het werd 1-2 door een doelpunt van Wout Weghorst. In interlandperiode nummer drie kwam Frankrijk op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Het werd 1-2 en dat betekent dat Oranje aan de bak moest in Griekenland.

Er werd in extremis gewonnen door een benutte strafschop van Virgil van Dijk. Daardoor kwam Oranje op een tweede plaats te staan, die recht geeft op directe kwalificatie voor het eindtoernooi in Duitsland. Als Oranje tijdens de restrerende interlands tegen Ierland en Gibraltar minimaal één keer won, was deelname aan het EK een feit. En dat gebeurde! In de Johan Cruijff ArenA werd Ierland met dank aan een doelpunt van Wout Weghorst won Nederland met 1-0 en plaatste het zich voor het EK van komende zomer.

Hoe is de stand Groep B?

Stand:
1. Frankrijk 7/21 (+26)
2. Nederland 7/15 (+4)
3. Griekenland 7/12 (+6)
4. Ierland 8/6 (-1)
5. Gibraltar 7/0 (-35)
Aantal wedstrijden/aantal punten/doelsaldo