Brazilië verwijdert Antony uit selectie na beschuldigingen van huiselijk geweld

Brazilië verwijdert Antony uit selectie na beschuldigingen van huiselijk geweld

4 september 2023 om 23:14
Laatste update: 4 september 2023 om 23:15

Manchester United-aanvaller Antony is uit de selectie van het Braziliaanse elftal gezet. Dat meldt de bond maandagavond in een officieel statement. De oud-Ajacied raakte in opspraak, omdat hij zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin met de dood zou hebben bedreigd.

Dat zou zijn gebleken uit gepubliceerde beelden en audiofragmenten van gesprekken tussen beide. In een video was een hand van de dame te zien, waar een deel van haar bot verwond was. Antony wordt daarom beschuldigd van huiselijk geweld. Vrijwel meteen daarna liet hij van zich horen in een verklaring. 'Mijn relatie met Gabriela was tumultueus, maar ik heb me nooit schuldig gemaakt aan fysieke agressie', zo schrijft hij. Er is ondertussen al een officieel onderzoek naar de speler gestart.

Cavallin sprak zich daarvoor al uit. "Hij zei dat als ik niet bij hem zou blijven, ik bij niemand zou blijven. Dat ik zwanger was van een kind van hem. Of ik zou bij hem blijven of ik, hij en onze zoon zouden sterven. Ik vertelde hem dat ik zwanger was, dat hij me bang maakte, mijn hart sneller deed kloppen. Ik beefde van angst."

In plaats van Antony is nu Gabriel Jesus opgeroepen voor het Braziliaanse elftal. 'Vanwege de feiten die maandag openbaar zijn gemaakt, waarbij Antony betrokken is, en die moeten worden onderzocht, is de atleet teruggetrokken uit de selectie van het nationale team van Brazilië', zo luidt de verklaring. Brazilië komt komende week in actie tegen Bolivia en Peru, in het kader van de kwalificatie voor het WK van 2026.