PSV blijft winnen bij terugkeer Lozano: NEC zonder moeite aan de kant gezet

16 september 2023 om 22:06
Laatste update: 16 september 2023 om 22:09

PSV heeft de uitstekende seizoenstart een passend vervolg gegeven. De Eindhovenaren hadden in eigen huis geen kind aan een tam NEC, en wonnen uiteindelijk met 4-0. Daardoor mogen ze zich in ieder geval voor één dag koploper van de Eredivisie noemen.

Het Philips Stadion werd in de beginfase al een paar keer opgezweept door meerdere goede kansen. Zo schoot Ismael Saibari in de korte hoek op de uitstekend keepende Jasper Cillessen en trof ook Noa Lang in een razendsnelle uitbraak de handen van de ervaren doelman. Tien minuten voor rust werd echter de ban gebroken. Niemand minder dan Luuk de Jong zorgde, uiteraard, met het hoofd voor de openingstreffer. Amper een minuut daarna verdubbelde Lang de voorsprong. De man die afgelopen week viraal ging met zijn uitgebrachte rapnummer wist Cillessen deze keer wel te verschalken met een leep stiftje.

Als Cillessen niet zo goed stond te keepen, dan had PSV er al veel meer kunnen maken. Dat was halverwege toch wel de conclusie bij iedereen die de wedstrijd aanschouwde. De hoop voor NEC was daarom gevestigd op het tweede bedrijf, maar die kon al gauw de prullenbak in. Lang werd in de 49e minuut gevloerd in het strafschopgebied, waarna De Jong vanaf elf meter voor zijn tweede van de avond tekende.

NEC consolideerde, gooide de boel op slot en deed dat vrij aardig, want veel kansen wist PSV in de slotfase niet meer bij elkaar te spelen. Een lichtpuntje was daarentegen de rentree van Hirving Lozano. De Mexicaan kwam na dik een uur binnen de lijnen voor Lang en werd luid toegejuicht door alle aanwezige PSV-fans. Even dacht 'Chucky' zelfs nog zijn eerste goal te maken, maar de gegeven strafschop in de slotfase werd door aanvoerder André Ramalho bestemd aan Ricardo Pepi. De Amerikaan schoot feilloos raak.

Zodoende beleefde PSV een zorgeloze avond in eigen huis en kan het zich gaan focussen op de Champions League. Aanstaande woensdag wacht in het miljardenbal het treffen met Arsenal, uit in Londen. NEC moet uithuilen en opnieuw beginnen. Zaterdagavond staat het thuisduel met FC Utrecht op het programma.