'Mislintat vroeg maandag om ontslag Steijn, Van Halst werkt voorlopig niet mee'

'Mislintat vroeg maandag om ontslag Steijn, Van Halst werkt voorlopig niet mee'

20 september 2023 om 12:19
Laatste update: 20 september 2023 om 12:21

Sven Mislintat heeft maandag bij interim-algemeen directeur Jan van Halst aangeklopt om Maurice Steijn uit zijn functie als hoofdtrainer te zetten, meldt ESPN. Van Halst werkte nog niet mee aan het verzoek. Mogelijk veranderen de verhoudingen binnen Ajax vanwege het lopende onderzoek naar Mislintat. 

In een video van de sportzender wordt gesteld dat Mislintat op de deur heeft geklopt bij Van Halst. Voetbal International deed eerder al melding dat Mislintat steun zocht binnen Ajax om Steijn te laten vertrekken. "Volgens informatie die ik heb, heeft Mislintat maandag gevraagd of hij Steijn mocht ontslaan. Hij heeft daarover gepraat met Van Halst. Die heeft, voor zover ik weet, Steijn de hand boven het hoofd gehouden", meent verslaggever Cristian Willaert.

Sinds maandag is er echter veel veranderd. Mislintat wordt er nu van verdacht uit eigenbelang met een zakenrelatie te hebben gehandeld gedurende de overstap van Borna Sosa. "Nu is natuurlijk de vraag hoe Mislintat erop staat. Het is bekend dat er binnen de leiding van Ajax vraagtekens zijn over al die spelers die zijn binnengehaald en over het gebrek aan overleg met de technische staf. Als ze van hem af willen, wat niet zo makkelijk was, hebben ze nu mogelijk een stok om mee te slaan. Het is toevallig dat dit nieuws, een dag na het nieuws over Steijn, naar buiten komt", wordt gesteld.

Bovendien wordt er naast Sosa en Eduard Spertsyan (al viel die transfer in het water, red.) nog een derde speler genoemd door ESPN die via de zakenrelatie van Mislintat (Arthur Beck, red.) werd bemiddeld. "Voor zover ik weet is Beck een zakenvriend of mogelijk goede vriend van Mislintat. Een speler van wie ik weet dat hij via deze Beck is gekomen, is Diant Ramaj. Mogelijk is er toen al iets gebeurd, wat onregelmatig is."