Pascal Jansen zag dat AZ door de ondergrens van de ondergrens is gezakt

Jansen ziet AZ door 'ondergrens van ondergrens' zakken: 'Het is beneden alle peil'

21 september 2023 om 22:26

Pascal Jansen kan niets anders dan concluderen dat AZ door de ondergrens van de ondergrens is gezakt. De oefenmeester van de Alkmaarders heeft zijn ploeg na afloop van het duel laten luisteren naar de feestvreugde aan de kant van Zrinjski Mostar.

"Volgens mij hebben we allemaal gezien wat er gebeurd is", begint een stoom afblazende Jansen voor de camera’s van ESPN. "In de eerste helft is er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft zak je niet door de ondergrens, maar door de grens daaronder. Daardoor incasseer je vier goals."

"We geven een onnodige vrije trap weg, die mag er nooit in", begint Jansen met zijn analyse van de tegengoals. "De tweede goal zijn basisprincipes, gewoon met je man meelopen en geen voorzet laten geven. Die valt bij de tweede paal erin. Bij de derde goal wordt je geslacht in een duel en verder is de vierde typerend."

Na afloop van het duel was het alles behalve gezellig in de kleedkamer van AZ, zo blijkt. "Het was doodstil", vervolgt Jansen, die zijn ploeg pijnigde door de vreugde van de tegenstander. "We hebben de stilte gepakt en geluisterd naar wat er in het stadion te horen was, hoe de tegenstander binnen komt. Die pijn moet je incasseren. Het is beneden peil en daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor", besluit hij.