Steijn zag 'veerkrachtig' Ajax maar greep wel in: 'Vond dat hij niet goed speelde'

Maurice Steijn zag een veerkrachtig Ajax maar vond Tahirovic niet goed spelen
21 september 2023 om 23:35

Maurice Steijn is blij met de veerkracht die Ajax heeft getoond in een roerige week. De oefenmeester van de Amsterdammers heeft aanknopingspunten gezien in het duel dat met 3-3 gelijk werd gespeeld tegen Olympique Marseille.

"We hebben veerkracht getoond in de ploeg, dat vond ik wel", begint een zichtbaar ontspannen Steijn voor de camera’s van Veronica. "Ik denk dat we een aantal mooie aanvallen op de mat hebben gelegd maar dat het wel helemaal open lag soms. Dat leren we uit deze wedstrijd, maar ik ben wel trots op de mannen na deze roerige week."

Een van de opvallende momenten was de wissel die Steijn in de rust doorvoerde. Benjamin Tahirovic werd vervangen door de jonge Silvano Vos, terwijl aankopen Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk op de bank bleven. "Dit is een ander type jongen", vervolgt de Hagenaar, die de jonge middenvelder nodig achtte. "Ik had het gevoel dat we een onbevangen speler nodig hadden. Wij hebben een duidelijk plan met hem en hebben gezegd dat hij zo veel mogelijk wedstrijden bij Jong Ajax moet spelen en bij ons (Ajax 1, red.) mag blijven trainen, maar nu hadden we zijn agressiviteit nodig."

Waar Steijn tevreden was over Vos, was hij dat niet over Tahirovic. "Ik vond dat hij niet goed speelde. Hij was slordig aan de bal en dat mag niet als je de vrije man bent. Dat kan gebeuren, maar dan gaan we wisselen", besluit hij.

Aanstaande zondag wacht Steijn en Ajax opnieuw een belangrijke wedstrijd. Feyenoord komt naar de Johan Cruijff Arena om de Klassieker af te werken. Het duel begint om 14.30.