Ajax-invaller krijgt staande ovatie: 'Ondanks de rode kaart toch een goed gevoel'

Silvano Vos heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn Europese Ajax-debuut
21 september 2023 om 23:54

Silvano Vos maakte donderdagavond zijn Europese debuut voor Ajax en moest in de blessuretijd van het duel met Olympique Marseille uitrukken vanwege zijn tweede gele kaart. Toch houdt de jongeling een goed gevoel over en ook de Amsterdamse fans lopen met hem weg.

Ajax ging met 2-2 rusten, maar stond wel flink onder druk van Marseille. Dat maakte dat Maurice Steijn ingreep. Benjamin Tahirovic, die volgens de oefenmeester niet goed speelde, werd naar de kant gehaald voor de jonge Silvano Vos, die een sterke helft op de mat legde maar wel een rode kaart pakte.

"Dat was niet echt slim", aldus Vos voor de camera’s van Veronica. De middenvelder kijkt wel kritisch naar de beslissingen van de arbitrage. "Die eerste vond ik eigenlijk geen overtreding. Ik speel nooit met de handrem, maar dat moet ik eigenlijk wel gaan doen."

Ondanks de rode kaart van Vos stond het publiek wel voor hem op de banken in de Johan Cruijff Arena. "Dat vond ik wel fijn", vervolgt de middenvelder, die alleen maar kon opmerken dat hij geliefd is. "Ik hou van duels, maar in bepaalde duels moet ik wel gewoon slim zijn. Ondanks de rode kaart heb ik toch een goed gevoel", besluit hij.