UEFA ziet Carlos Forbs uitblinken: nominatie voor Speler van de Week

UEFA nomineert Carlos Forbs voor Speler van de Week
22 september 2023 om 11:20

De complimenten voor Carlos Forbs blijven aanhouden. De aanvaller was één van de lichtpuntjes aan de kant van Ajax in het gelijkspel tegen Olympique Marseille (3-3) en kreeg de nodige complimenten al te horen. Nu heeft de UEFA hem genomineerd voor Speler van de Week.

In de groepsfase van de Europa League liet Forbs zijn direct zijn waarde zien. De aanvaller tekende zelf voor de openingstreffer tegen Marseille en was aangever bij de 3-2 van Kenneth Taylor. Het leverde de Portugees de nominatie van Speler van de Week op, waarin hij strijdt met Ladislav Krejci (Sparta Praag), Amine Adli (Bayer Leverkusen) en Adrien Truffert (Stade Rennes).

Forbs was een van de vele zomeraanwinsten van Ajax, dat een slordige veertien miljoen over had voor de jongeling van Manchester City.  In zijn eerste zeven officiële optredens voor de Amsterdammers zorgde Forbs voor één doelpunt en twee assists. Maurice Steijn liet na afloop van de thuiswedstrijd tegen Marseille tevreden te zijn over de vleugelaanvaller, die volgens hem nog wel wat brutaler mag zijn.