Slot op zijn hoede voor Ajax: 'Eén van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen'

Slot op zijn hoede voor Ajax: 'Eén van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen'
22 september 2023 om 16:08
Laatste update: 22 september 2023 om 16:10

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt Ajax-uit één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen, ook nu de Amsterdammers in zwaar weer verkeren. Komende zondag staat hij met zijn ploeg in de Arena om de Klassieker te spelen. Slot deelde zijn verwachtingen en gaf ook updates uit de ziekenboeg, over onder meer Ayase Ueda, Luka Ivanusec en Gernot Trauner.

"Ik denk dat Ajax-uit één van de moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen is", zo begint Slot zijn praatje op de persconferentie van vrijdag. "Ongeacht hoe Ajax in de wedstrijd zit. Ik denk ook niet dat ik je iets nieuws vertel dat wij daar in achttien jaar één keer gewonnen hebben. Voor ons is Ajax-uit een lastige uitwedstrijd, maar wij gaan met veel vertrouwen daarnaartoe omdat we al vier wedstrijden op rij gewonnen hebben. Maar ik heb vanochtend nog eens het aantal kansen dat Ajax heeft gehad op een rijtje gezet, dat waren er ook een aantal kan ik je vertellen."

Slot weet in ieder geval wat zijn ploeg aanstaande zondag niet moet doen, ook al is dat wellicht een cliché. "Fouten maken. Dat is over het algemeen niet handig. Wat je ook niet moet doen is de vele kwaliteit die Ajax voorin heeft lopen, te veel ruimte geven. Zowel als ze de bal niet hebben, als in de omschakeling. Ik denk dat gisteren iedereen heeft kunnen zien dat Ajax beter kan, maar dat het ook veel zegt dat ze dan alsnog veel kansen creëren."

Ivanusec is er na zijn opgelopen enkelblessure tegen Celtic niet bij. Wie zijn vervanger wordt, wilde Slot nog niet bekendmaken. Ayase Ueda kan mogelijk wel alweer terugkeren in de wedstrijdselectie. "Die is op de weg terug. We zullen morgen moeten beoordelen of die kan aansluiten. Wij behandelen en revalideren op basis van wat een speler dagelijks aan feedback teruggeeft. We wachten af wat überhaupt de reactie is en dan wegen we af of het verstandig is om hem mee te nemen. Maar we kennen ook het belang van aanstaande zondag."

De zieke Gernot Trauner ontbrak vrijdag overigens op de training. Naar verwachting is hij er zondag gewoon bij. De Klassieker begint om 14.30 uur in de Arena.