Hoofdpijn voor Slot: sterkhouder van Feyenoord mist vrijdag-training richting Ajax

Trauner ontbrak op de een-na-laatste training van Feyenoord voor De Klassieker.
22 september 2023 om 13:43

Komt De Klassieker voor Gernot Trauner in gevaar? De centrale verdediger ontbrak tijdens de een-na-laatste training voorafgaande van de clash met aartsrivaal Ajax. Tijdens de training had Arne Slot wel weer de beschikking over zomeraanwinsten Ayase Ueda en Bart Nieuwkoop en doelman Justin Bijlow.

Dat nieuws weet het doorgaans betrouwbare 1908 vrijdagmiddag naar buiten te brengen. Volgens het medium ontbrak Trauner vanwege een onbekende redenen. De centrale verdediger speelde tijdens de overwinning op Celtic (2-0) nog de gehele wedstrijd. Trauner keerde onlangs terug in het elftal van Feyenoord na een langdurige knieblessure.  

Op het trainingsveld waren Ueda, Nieuwkoop en Bijlow wel weer te zien. Laatstgenoemde lijkt sneller dan verwacht te herstellen van zijn polsblessure, maar trainde nog niet met de groep mee. Dat geldt wel voor Ueda, die na zijn blessure bij Japan het de opening in de Champions League moest missen. De bedoeling is dat de spits weer helemaal fit is voor de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid op 4 oktober. Daarnaast lijkt Nieuwkoop fit genoeg om zondag tegen Ajax in actie te komen.

Feyenoord neemt het zondagmiddag om 14.30 in Amsterdam op tegen Ajax.