Ajax neemt afscheid: Timber krijgt zondag ereronde voorafgaand aan Klassieker

Ajax neemt afscheid: Timber krijgt zondag ereronde voorafgaand aan Klassieker

22 september 2023 om 16:28

Jurriën Timber keert aanstaande zondag voor even terug bij Ajax. Voorafgaand aan de Klassieker tegen Feyenoord wordt er in de Johan Cruijff Arena officieel afscheid genomen van de verdediger, die afgelopen zomer een toptransfer maakte naar Arsenal.

Timbers periode bij Arsenal is vooralsnog echter geen gelukkige. De Oranje-international liep tijdens de opening van het Premier League-seizoen tegen Nottingham Forest een ernstige kruisbandblessure op. Daardoor staat hij naar alle verwachtingen nog maanden aan de kant. Aanstaande zondag speelt Arsenal thuis de stadsderby tegen Tottenham Hotspur.

Aangezien hij zodoende toch niet hoeft te spelen, heeft Ajax Timber uitgenodigd voor een moment tussen hem, de supporters en zijn vrienden bij de club. Vlak voor de aftrap zal Timber het veld betreden voor een ereronde. Hij treft dan overigens ook zijn tweelingbroer Quinten, die in het huidige seizoen veel indruk maakt bij Feyenoord.

Jurriën Timber speelde tussen 2020 en 2023 in totaal 121 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij ook vier assists.