Volendam-voorzitter Smit haalt uit: 'het interesseert de KNVB geen bal'

Volendam-voorzitter Smit haalt uit: 'het interesseert de KNVB geen bal'

25 september 2023 om 22:30

FC Volendam-voorzitter Jan Smit heeft geen blad voor de mond genomen in zijn kritiek op de KNVB. Het besluit van de voetbalbond om de Klassieker woensdag door te laten gaan, heeft geleid tot het uitstellen van de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam. Dit tot grote frustratie van Smit.

“De algemeen directeur (Dennis te Kloese, red.) en jurist (Joris van Benthem, red.) rijden naar Zeist, Arne Slot rept voor de camera over competitievervalsing en de KNVB buigt als een knipmes” begint Smit in De Telegraaf. “Laat duidelijk zijn dat ik niks tegen Feyenoord heb, maar dit is een probleem tussen Ajax en Feyenoord. Wij worden er nu met de haren bijgesleept.”


Het geplande duel tussen Ajax en Volendam zou oorspronkelijk komende woensdag om 21.00 uur plaatsvinden. Echter, door de problemen rond de Klassieker is de wedstrijd nu voorlopig verplaatst naar november. 

"Ongeveer veertig keer eerder is een duel definitief gestaakt. En telkens werd die wedstrijd op het eerst volgend beschikbare moment in het speelschema ingehaald", vervolgt Smit. "Maar nu gelden kennelijk andere wetten. Helaas heeft het er alle schijn van dat bepaalde clubs voor de KNVB belangrijker zijn dan andere."

De voorzitter van Volendam voelt dat de KNVB meer waarde hecht aan de belangen van grotere clubs. "Een voetbalbond hoort er voor al zijn leden te zijn. Maar wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het belang van Feyenoord, dat zelf aangeeft de gestaakte wedstrijd tegen Ajax niet in november te willen uitspelen, zwaarder weegt dan dat van FC Volendam."

Wat Smit vooral dwarszit, is het gebrek aan communicatie vanuit de KNVB. "Het is toch te gek voor woorden dat we bij geen enkel overleg zijn betrokken en ik zelf contact met hem (Jan Bluyssen, manager competitiezaken, red.) moet opnemen, nadat ik op internet lees dat onze wedstrijd van woensdag is geschrapt? Twee dagen van tevoren!" Smit benadrukt ook de impact op de fans die al kaarten hadden gekocht voor de wedstrijd. "En het interesseert de KNVB geen bal."