Halsema vindt dat Ajax keihard moet optreden: 'Netten ophangen en lege vakken'

Halsema vindt dat Ajax keihard moet optreden: 'Netten ophangen en lege vakken'
25 september 2023 om 22:18

Burgemeester Femke Halsema vindt dat Ajax keihard moet optreden na de ongeregeldheden tijdens De Klassieker. Ze wil dat er netten worden opgehangen en vakken leeg blijven in de Johan Cruijff Arena. 

"Ajax zal er bij de komende wedstrijden voor moeten zorgen dat er één-op-één wordt gefouilleerd. Ik vind ook dat er netten opgehangen moeten worden bij de F-Side. Dit kan namelijk gewoon niet meer", aldus een gefrustreerde Halsema bij Nieuwsuur.

Volgens de burgemeester heeft een klein deel van de fans zich misdragen. "Het overgrote deel van al die Ajax-fans heeft zijn kaartje gekocht, heeft natuurlijk de smoor erin omdat het niet goed gaat, maar wil gewoon de wedstrijd zien. Dat zo'n groep het verpest, dat moet gewoon klaar zijn." Naast fouilleren en netten, moeten er volgens Halsema ook stadionverboden komen.

Halsema vindt zelfs dat Ajax vakken leeg moet houden als er veel wangedrag is. "Als er zó veel wangedrag is, bij één groep hooligans... Dat is niet voor het eerst." Ze kan dit zonodig zelf afdwingen als club dit niet doet.

De burgemeester is klaar met de supporters van de F-Side van Ajax. "Het is zó beschamend wat er gisteren allemaal is gebeurd. Als je ziet: er zaten 52 duizend mensen in het stadion, waarvan een klein deel zich heeft misdragen."