'Ajax en Volendam leggen zich neer bij besluit: juridische stappen van de baan'

Ajax en Volendam nemen geen jurische stappen
26 september 2023 om 09:02
Laatste update: 26 september 2023 om 09:08

Ajax en FC Volendam zien af van juridische stappen en accepteren het schrappen van het duel van komende woensdag, meldt Ajax zelf in een statement. Hierdoor wordt De Klassieker definitief woensdag afgewerkt.

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag gestaakt nadat Ajax-supporters meermaals vuurwerk op het veld gooide. De achterban was ontevreden met het beleid van de club en de 0-3 achterstand zorgde ook al voor weinig vreugde. De KNVB besloot maandag dat het duel op woensdag zou worden uitgespeeld, terwijl niemand daar eigenlijk tevreden over was. Feyenoord wilde de wedstrijd definitief stoppen, terwijl Ajax en Volendam eigenlijk in de avond tegen elkaar moesten spelen. Beide club overwogen juridische stappen om het duel tussen Ajax en Feyenoord op een later moment af te werken en doorgang te vinden voor de wedstrijd tussen Ajax en Volendam.

Die juridische stappen zijn nu dus van de baan. Ajax en Volendam hebben van juristen te horen gekregen dat er te weinig aanknopingspunten zijn om de zaak te winnen. In het verenigingsrecht van de KNVB staat dat de bond namelijk in bijzondere gevallen zelf een besluit mag nemen over een bepaalde situatie. Daarnaast zou er te weinig tijd zijn voor een kort geding.