'Ueda wordt klaargestoomd voor Atlético-uit in de CL: 'Hij moet aan de bak''

'Ueda wordt klaargestoomd voor Atlético-uit in de CL: 'Hij moet aan de bak''
26 september 2023 om 16:33

Ayase Ueda wordt door de staf van Feyenoord klaargestoomd voor het Champions League-duel met Atlético Madrid van volgende week woensdag. Dat vertellen Martijn Krabbendam en Michel van Egmond in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. De kleine Japanse spits kampte met een blessure, waardoor hij de afgelopen weken niet in actie kon komen.

Dat was in eerste instantie een hard gelag voor Feyenoord, dat in de eerste twee Europese wedstrijden ook al niet kon beschikken over Santiago Giménez. De Mexicaan heeft nog een twee wedstrijden durende schorsing lopen en kan daardoor pas tegen Lazio weer in actie komen.

De blessure van Ueda lijkt echter sneller voorbij dan men aanvankelijk dacht. "Hij kan spelen, is fit en zat al op de bank", zo vertelt Krabbendam. Feyenoord had deze week een oefenwedstrijd ingepland tegen NAC Breda om de Japanner speeltijd te geven, maar doordat het restant van De Klassieker moet worden ingehaald, gaat dat duel niet door. "Ik denk niet dat hij dan (tegen Ajax, red.) meteen al zal gaan spelen, maar ik verwacht wel dat 'ie zaterdag tegen Go Ahead Eagles wat speelminuten krijgt. Dat zal wel moeten, want hij moet aan de bak."

Met aan de bak wordt uiteraard Atlético-uit bedoeld. "Hij wilde tegen Celtic al spelen, tegen zijn landgenoten. Hij is scherp en maakte ook een uitstekende indruk hoor, in de minuten dat 'ie meedeed."

Feyenoord speelt woensdag om 14.00 uur de resterende 35 minuten van de Klassieker, waarin het met 0-3 voor staat. Zaterdag wacht in De Kuip vervolgens het treffen met Go Ahead.