Slot tevreden over 'dominant' Feyenoord, lof voor 'bijdehante' Minteh

Slot tevreden over 'dominant' Feyenoord, lof voor 'bijdehante' Minteh

30 september 2023 om 19:41

Arne Slot is meer dan tevreden over het optreden van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers wonnen met 3-1 van de middenmoter. Aanvaller Yankuba Minteh kan rekenen op lovende woorden van zijn trainer, maar hij kreeg zijn coach ook aan het lachen. 

 "Ik denk dat ik niet vaak zo rustig heb gezeten", steekt Slot van wal voor de camera van ESPN. "We hebben negentig minuten complete controle en dominantie gehad. Het is de tegenstander amper gelukt om op onze helft te komen, denk ik. Het is de eerste helft geen kansenfestijn geweest, maar ik heb wel veel mooie combinaties gezien waarin we via Mats, Calvin weer vrij speelde, dus ik ben ook best tevreden over onze eerste helft, hoewel ik de tweede helft natuurlijk wel beter vond."

"Het zit ook een beetje onze stijl om mensen naar ons toe te trekken en dan te versnellen", analyseert Slot verder. "Als de tegenstander niet naar ons toekomt moet je extra passes geven, maar ik denk ook dat de tweede helft beter was dan de eerste helft omdat de tegenstander ook vermoeider was en waar je naar voren kan moet je naar voren gaan, maar het moet ook niet te geforceerd zijn. Go Ahead heeft een zeer goede organisatie achterin en wij hebben daar totale controle tegenover gezet. Dus ik ben tevreden.

Bijdehante Minteh

Aanvaller Minteh was een van de uitblinkers, zag ook Slot. "Vandaag was Minteh goed. Wij zeiden net tegen hem 'je gaat nu voor het eerst naar de media' en toen zei hij 'joh, maak je geen zorgen. In Denemarken was ik elke week de man of the match.' Dat was wel vrij bijdehand", lacht de oefenmeester.