Eenhoorn wilde meewerken met eerder begin Kroes

AZ komt met opvallend Kroes-nieuws: 'Wilden meewerken, maar hoorden niks van Ajax'

1 oktober 2023 om 11:18
Laatste update: 1 oktober 2023 om 11:37

AZ leek dwars te liggen voor een eerder begin van Alex Kroes bij Ajax, maar daar is volgens Robert Eenhoorn niets van waar. De Alkmaarders wilden graag meewerken, maar hoorden niets meer van de Amsterdammers.

Kroes moest de opvolger van Edwin van der Sar worden bij Ajax als algemeen directeur. Door een concurrentiebedinging met AZ mocht Kroes pas over een jaar aan de gang in Amsterdam, maar AZ was bereid om mee te werken met een eerder begin. "Wij hebben aangegeven hoe wij dat zagen. Dat ging niet om geld, maar om iets anders", begint Eenhoorn bij Goedmorgen Eredivisie. "Dat was een hele goede richting. Ajax heeft gevraagd om dat op papier te zetten. Dat wij hebben wij netjes gedaan, maar daar hebben we nooit meer een reactie op gehad."

AZ en Ajax waren wel al overeen gekomen dat Kroes in maart al kan beginnen bij de Amsterdammers. Eenhoorn ontkent dat er afspraken zijn gemaakt over het feit dat de Amsterdammers geen werknemers van AZ over mogen nemen. "Dat is onzin. Wij hebben geen twistpunt met Ajax. Wij hebben aangegeven hoe het zit. Zij zeiden: dat willen we niet, regelen jullie het maar met Alex. Dat hebben we gedaan."