AD: Geen vervroegde komst Kroes bij Ajax: taken voor Huntelaar en De Lang

AD: Geen vervroegde komst Kroes bij Ajax: taken voor Huntelaar en De Lang

25 september 2023 om 23:11

Ajax haalt Alex Kroes niet vervroegd binnen om de plek van de ontslagen Sven Mislintat in te vullen. Kroes start zoals gepland in maart bij de Amsterdammers. Volgens het Algemeen Dagblad is een 'plakbandconstructie' van Klaas-Jan Huntelaar en Kelvin de Lang daardoor waarschijnlijk voor aankomende transferperiode.

Kroes maakt vanwege een concurrentiebeding pas vanaf maart de overstap van AZ naar Ajax. De club uit Amsterdam had Kroes wel eerder kunnen halen, maar ging daar niet op in. 

'Wilde Ajax de nieuwe baas eerder verwelkomen, dan hoefde het - zoals alom verondersteld - geen miljoenen aan afkoopsom betalen. AZ stelde een pakket aan toekomstige afspraken tussen beide clubs als eis. Afspraken? Ja, daarmee wil AZ, uit ervaring ook, voorkomen dat de concurrent bijvoorbeeld met personeel aan de haal gaat', schrijft het AD

Ajax ging hier echter niet op in en niets wijst erop dat de club alsnog werk gaat maken van een vervroegde komst van Kroes. Hij start dus zoals gepland in maart. "De vraag is nu echter hoe Ajax de vacante positie van technisch directeur gaat opvullen in de winterse transferperiode", aldus het AD.

Een 'plakbandconstructie' ligt voor de hand. Dit houdt in dat Huntelaar en De Lang tijdelijk samen het technische hart vormen tot Kroes begint. "Een dergelijke plakbandconstructie ligt het meest voor de hand, tot Kroes zijn langverwachte entree in de Johan Cruijff Arena maakt", besluit het AD.