"Brobbey is heel erg geschrokken, hij heeft nooit de intentie gehad te blesseren"

"Brobbey is heel erg geschrokken, hij heeft nooit de intentie gehad te blesseren"

4 oktober 2023 om 18:12

Ajax-trainer Maurice Steijn neemt het op voor Brian Brobbey. De aanvaller van Ajax heeft de afgelopen dagen veel over zich heen gekregen na de blessure van Etienne Vaessen. 

Steijn reageert woensdagavond op het persmoment op het incident van vorige week. "Het was vreselijk, uiteraard voor Etienne Vaessen en zijn ploeggenoten, maar ook voor ons. Je wil met z'n allen voor de overwinning knokken, maar je blijft collega's. Gelukkig is het goedgegaan en is hij snel thuisgekomen. We hebben contact met hem gehad, niet alleen ik, maar ook Ajax en Brobbey. Laten we hopen dat hij snel op het veld staat."

Brobbey werd na het incident door Steijn apart genomen. "Tuurlijk is hij geschrokken. Ik heb hem na de wedstrijd binnen gehad bij me en hem gesproken. Hij heeft veel over zich heen gekregen en is geschrokken. Het is al wat vaker voorgekomen, ook racistische bejegingen. Het is vervelend dat we nog in een samenleving zitten waar dit ongestraft kan."

De trainer is ervan overtuigd dat het om een ongeluk ging. "Ik ken Brian als iemand die zeer sportief is en in mijn optiek nooit met een intentie tegenstanders blesseert, nu ook niet. Hij is heel erg geschrokken. Hij heeft nooit de intentie gehad Vaessen te blesseren. Het is vervelend dat dit gesuggereerd wordt."