Steven Bergwijn denkt dat er meer in had gezeten voor Ajax tegen AEK Athene

Bergwijn positief gestemd na punt in Athene: 'Denk dat er meer in had gezeten'

5 oktober 2023 om 21:02

Steven Bergwijn denkt dat er meer in had gezeten voor Ajax tegen AEK Athene. De aanvoerder van de Amsterdammers baalt dat er niet meer werd geprofiteerd van de aanvallende mogelijkheden in de eerste helft.

In de eerste helft had Ajax in Griekenland inderdaad een paar kansen. Brian Brobbey, Carlos Forbs, Steven Berghuis en Bergwijn zelf kregen een aantal mogelijkheden, maar wisten deze niet te verzilveren in doelpunten. In de tweede helft dankten de Amsterdammers toch Jay Gorter die belangrijk was met een paar goede saves.

"Ik denk eerlijk gezegd dat er wel meer in had gezeten", luidt het oordeel van Bergwijn, ondanks de toch bijna winnende goal scorende Grieken. "Als je kijkt naar de eerste helft ook. Ik denk dat we volledige controle hadden op een paar momentjes na. ik denk ook als we iets zorgvuldiger zijn in de eindfase, dat je hier nog wel twee of drie goals kan maken."

Toch haalt Bergwijn hoop uit het vertoonde spel van Ajax. "Ik denk dat we steeds meer naar elkaar toegroeien. Het spel zag er vandaag al veel beter uit. Ik denk dat we gewoon op deze weg door moeten gaan en op elkaar moeten blijven vertrouwen", besluit hij.