Ajax constateert progressie: 'Je ziet het wel: het komt steeds meer en meer'

Devyne Rensch stelt dat Ajax progressie boekt
5 oktober 2023 om 22:41

Devyne Rensch trekt dezelfde conclusie als Steven Bergwijn donderdagavond. De verdediger van Ajax denkt net als zijn aanvoerder dat er meer in het vat zat voor de Amsterdammers, die met 1-1 gelijk speelden bij AEK Athene.

"We hadden de wedstrijd eerder kunnen killen, maar als je naar hun kansen kijkt heeft Jay Gorter ons ook wel gered", begint de rechtsback tegenover de NOS. Vervolgens is progressie het sleutelwoord. "Het gaat al veel beter dan eerder. Natuurlijk krijgen we nog veel kansen tegen, maar als we eerder scoren maken we het onszelf makkelijker. Ik vind dat we als team wel goed hebben verdedigd."

Beetje bij beetje komt Ajax weer terug op niveau, vindt Rensch. "We hebben zo veel nieuwe spelers. Hoe Ajax speelt, is heel anders dan hoe ze bij hun vorige club hebben gespeeld. Dat is gewoon even wennen, dat moet nog erin komen. Maar je ziet wel: het komt steeds meer en meer. Spelers wennen meer en in de communicatie gaat het ook beter. Ajax is een team met lef, dan moet je af en toe één-op-één spelen. Hopelijk gaat het steeds beter", besluit hij.