PSV heeft een eenvoudige middag beleefd bij Sparta Rotterdam

Indrukwekkend PSV beleeft met vierklapper eenvoudige middag bij Sparta

8 oktober 2023 om 18:41

PSV heeft zondag een ogenschijnlijk makkelijke middag beleefd bij Sparta Rotterdam. De Kasteelheren begonnen nog aardig, maar konden vrijwel de hele wedstrijd niet opboksen tegen het Eindhovense geweld: 0-4.

Peter Bosz had in zijn basisopstelling opnieuw plaats voor André Ramalho, die hij na zijn dubieuze optreden in de Champions League tegen Sevilla nog verdedigde. Sparta begon het duel met de nodige energie, maar kreeg niet echt grote kansen. Al snel werd het initiatief overgegeven aan PSV.

In de eerste helft raakte PSV tot twee keer toe de lat. Eerst was het Noa Lang die van buiten de zestien het aluminium raakte, waarna ook Olivier Boscagli uit een corner hetzelfde overkwam. Kort na dat moment moest Lang zich laten wisselen met een hamstringblessure.

Nog voor rust leek PSV op voorsprong te komen via Luuk de Jong, maar het doelpunt van hem werd afgekeurd. De spits had een overtreding begaan in aanloop naar het doelpunt en na ingrijpen van de VAR werd ingestemd met het afkeuren van de treffer.

Na rust ging PSV dan ook echt los in de score. Eerst was het Malik Tillman die een prachtige PSV-aanval bekroonde, waarna het hoogtepunt van de wedstrijd zich voltrok. Johan Bakayoko zocht op snelheid zijn directe tegenstander op, vond een gaatje en schoot kiezelhard raak in de winkelhaak. Het slotakkoord kwam op naam van de ingevallen Yorbe Vertessen en Luuk de Jong. De Belgische spits kon makkelijk binnen schieten nadat Nick Olij een kobal van Guus Til maar half kon verwerken, terwijl de Nederlandse spits een penalty in twee instanties raak schoot.

Na acht speelronden staat PSV dus nog altijd zonder misstap bovenaan in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben het maximale aantal te halen punten van 24 gehaald.